Stille Julenatt

Juleribbe

  1. Sag over beina på undersiden med en fintagget sag. Lag 6-8 cm lange porsjonsbiter. Sag bena helt over, men sag ikke inn i kjøttet. På midtribbe må ryggbeinet på kotelettkammen sages over med ca. 2 cm mellomrom (da blir det enklere å skjære opp skiver etter steking).
  2. Du lager ruter i svoren ved å skjære gjennom den og ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbe-beina blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking.
  3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-2 dager før steking! La den ligge kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.
  4. Vårt beste tips for sprø svor: Legg ribba i langpannen med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midte (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Når du bygger den opp, må du passe på så den ikke blir høyere på en av sidene. Dette gjelder spesielt for midtribbe. Hell ca. 2 dl vann i langpannen og dekk ribba med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping.